22 Şubat 2009 Pazar

22. HAFTA

22. HAFTA

Uterusunuzu artık göbeğinizin iki parmak üstünde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Gebelikte vücudunuzun ağırlık merkezi sürekli olarak değişir ve bu yüzden bel kemikleri de buna uyum sağlamak için biraz zorlanırlar. Kamburunuzu çıkarmadan karnınızı rahatça taşıyabileceğiniz en iyi duruş pozisyonunu belirlemelisiniz. Belağrısı çekiyorsanız alçak topuklu ayakkabılar tercih edin. Yüksek topuklu ayakkabılar gibi hiç topuğu olmayan düz ayakkabılar da belinizin zorlanmasına neden olabilir. Uzun süreli oturma ya da ayakta durmaktan kaçının. Oturduğunuzda dizlerinizin kalça seviyenizden yüksek olması için bir tabure kullanın.


Bebeğiniz yaklaşık 500 gram oldu ve sanki gerçek bir insanın ufak bir modeli.:-)). Artık kaşları ve gözkapakları da var. Beyinde bu haftadan itibaren gelişme biraz hızlanıyor. Bebeğiniz erkekse testisler karın içinden skrotuma inmeye başladı (skrotum testisleri barındıran torbamsı dış genital organdır). Bu süreç 32. haftanın sonuna doğru tamamlanacak.

Yandaki görüntü size aşina geldi mi? Resimde bebeğin omurgaları net ve adeta teker teker sayılacak kadar belirgin bir şekilde gözleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder