22 Şubat 2009 Pazar

37. HAFTA

Çalışan bir anne adayıysanız bu haftanın başında izne ayrılma vakti geldi demektir. SSK'lı olan anne adayları 34. haftadan itibaren 6 hafta, devlet memuru olan anne adayları da 37. haftadan itibaren üç hafta resmi izinlidirler. Doğum gerçekleşmemesi durumunda bu süre 10 gün daha uzar. Bu 10 günlük süre bittiğinde hala doğum yapmamışsanız hastaneye yatırılırsınız ve gerekli tıbbi incelemeler yapılarak doğum zamanı için karar verilir.

Bu haftadan itibaren evişlerinden de izne ayrılın. Eşiniz ve yakınlarınız tüm evişi görvlerini seve seve sizin yerinize yaparlar. Ne de olsa ailenin odak noktası sizsiniz.

Çocuklar yeni gelecek bir kardeş için hem sevinirler, hem de onlara olan yoğun ilginin azalmasından korkarlar. Şimdiden "yeni gelecek bebeğin yeri ayrı, senin yerin ayrı" mesajını vermeye başlamanızda fayda var.

Bebeğiniz bu haftanın sonunda 2800 gram. Bu ağırlıkları her hafta veriyoruz. Ancak bunların ortalama ağırlıklar olduğunu unutmayın. Bebekler 2500 gram ile 4000 gram arasında doğarlar. Yani normal doğum kilosu spektrumu oldukça geniştir.

Bu hafta biraz doğum olayına ısınmaya başlayın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder