22 Şubat 2009 Pazar

40. HAFTA

Evet, işte sihirli rakam: 40. Bu haftanın sonunda doğum yapmış olma olasılığınız yüksek. Belki de biraz daha bekleyeceksiniz. Panik olmayın. Olağan doktor kontrollerinize gitmeye devam edin. Doktorunuzun, hastanenin ve gerekli olan diğer telefonların yazılı olduğu kağıdı tetkiklerinizin bulunduğu doğum dosyasına yerleştirin ve bu dosyayı görünür bir yerde bulundurun.

Mutlaka muhtemel bir trafik sıkışıklığı durumunda hastaneye ulaşabileceğiniz kestirmeleri de öğrenmişsinizdir.

Arabanın benzin deposu dolu değil mi?

Doğum sancılarınızın başlaması dışında doktorunuza hemen haber vermeniz gereken diğer durumları da hatırlayın: Bebek hareketlerinin azalması, suyunuzun gelmesi, kanama olması, karnınızda şiddetli ağrılar veya normalden farklı bir şeyler olduğunu düşündüğünüz her durumda doktorunuzu arayın.

Dünyanın her doğumhanesinde şu anda doktorlar ve ebeler ya doğum başındalar ya da bir doğumu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın keyfini çıkarmak ve zinde kalabilmek için çaylarını yudumluyorlar. Siz de henüz katılmadıysanız kısa bir süre içerisinde senaryoya başrol oyuncusu olarak katılacaksınız.


--------------------------------------------------------------------------------

Yeni doğmuş bebeğinizle (belki de bebeklerinizle?) ve eşinizle birlikte size sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimi iletiyorum.

Dr. Kağan Kocatepe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder