9 Şubat 2009 Pazartesi

gelecek pagerank

Gelecek page rank hakkında bir çok konuya rastlamaya başladım bu aralar forumlarda. Bende bu konu hakkında biraz bir şeyler yazayım dedim. yabancı sitelerdede future pagerank checker olarak bir çok konuya rastladım. Bunları incelediğimdetek yönlü olarak sadece backlinklerin sayısına bakarak size ait gelecek pagerank değerini tahmin ettiklerini gördüm. Google ise bu konuda çok daha karmaşık ve ayrıntılı bir sisteme sahip. Gelecek pr değerini tahmin etmek neredeyse imkansız çünkü google bu sistemin algoritmasını sır gibi gizli tutuyor.Bence bu konuda son derece haklı çünkü webmasterlar tarafından suistimal edilmesinden çekiniyor.


Gelecek pr sistemlerine gelirsek baktıkları tek şey backlink sayısı ne kadar yuksek pr li bir backlink olduğuna bile bakmıyorlar. örneğin pr0 bir forumdan aldığınız backlink ile pr4 bir siteden aldığınız pagerank değerini aynı sayması en büyük zaafı bence..Bunun yanında backlink aldığınız siteyle sizin sitenizin konusunun benzer olması google için çok önemliyken bu sistemlerde hiç düşünülmemiş. bu bakımdan özetle şunu diyebilirim ki gerçeği yansıtmasada buradan bakıp pr4 ollacağınızı görmek insana kısa sürelide olsa moral versede fazla kendinizi kaptırmayın. Zira ilk pr güncellemesinde moraliniz bozulabilir.


Diğer taraftan bu pr olayına neden bu kadar takıldıklarınıda hiç anlamış değilim. Ziyaretçi sayınız pr değerine bağlı değil backlink sayısına ve kalitesine bağlıdır . Bazen az sayıda backlinkle yuksek prler elde edilebiliniyor ama sıralamada daha düşük fakat backlink sayısı çok olan siteler daha yukarıda çıkabilmekte.. Tecrubelerimden çıkardığım sonuç bu bence..Önemli olan ziyaretci sayınız. Örneğin türkiyenin en çok ziyaretci çeken 10 sitesinin içinde bulunan mynet in pr değeri sadece pr4. Şimdi pr 5 hatta pr6 olan bir çok site var türkiyede ama mynetin ziyaretci sayısının yakınından bile geçemiyorlar. Bu örnek her şeyi özetliyor sanırım. Bu nedenle kendimizi pr için paralamaya gerek yok. Gereksiz backlin takaslarıyla kasmak yerine oturup internet dünyasına faydası olacak bir şeylerle uğraşıp üretmek sizi çok daha mutlu edecektir. Bu pr olayını google ın kısa bir süre içinde ortadan kaldırması beklenen bir şey zaten. Böylece kimse pr için orda burda link değişimi diye kendini yormak zorunda kalmıyacak. Muhtemelen pr sistemi olacak fakat bunu göstermeden gizlice yapacaktır diye bekleniyor..

Bakalım hayırlısı diyelim ve bu kadar laf salatasından sonra sizlere gelecek pr değerini görebileceğiniz sitelerin linklerini vereyim ...

http://www.getrank.org/future-pagerank.php

http://www.iwebtool.com/pagerank_prediction

Evet bu iki siteden gelecek pagerank değerlerini görebilirsiniz fakat 100 backlinkten daha azsa size yeterli backlink sayınızın olmadığına dair uyarı verecek ve sonuç göstermeyecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder