9 Şubat 2009 Pazartesi

google sponsor bağlantıları

Ziyaretçi sayısı fazla olan popüler web sitelerinin, belirli ücretlerle, web sitenizin reklamını kendi sitelerinde göstermesi Sponsor Bağlantıdır. Reklamlarınız, bu sitelerin Sponsor Bağlantı için tahsis ettikleri alanlarda yayınlanır ve ziyaretçileriniz oradan web sitenize ulaşırlar….


Tıklama Başına ödeme yaptığınız zaman, reklamlarınızın yayını esnasında tıklama aldığınızda ücretlendirilirsiniz. Başka bir anlatımla, reklamınız gösterildiğinde değil, sayfanız ziyaret edildiğinde ödeme yaparsınız
Fiyatlandırma, reklamınızın türüne ve hangi alanlarda gösterileceğine göre değişir. Sponsor Bağlantı sisteminde, Tıklama Başına ve Gösterim Başına maliyet yöntemleri bulunmaktadır.

Gösterim Başına ödemeler, yaygın olarak bannerların popüler sitelere yerleştirilmesi biçiminde yapılan reklamlarda uygulanan yöntemdir. Genellikle 1000 gösterim başına hesaplanır. Maliyeti daha düşük görünmekle beraber, önemli olanın sayfaya gelecek ziyaretçi olduğu düşünüldüğünde, Tıklama Başına ödeme sisteminin daha karlı olduğu açıktır.

Eğer bu işe verecek paranız yok ise google de bedava reklam vermenin en iyiy yolu seo yaparak üst sıralara çıkmaktır. Googlede reklam vermek yerine seo yapmak sizi biraz uğraştırır ve yinede aynı sonucu alamayabilirsini.


GOOGLE SPONSOR BAĞLANTI SERVİSİ (ADWORDS)

Dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip arama motoru Google, uzun yıllardır Sponsor Bağlantı alanında faaliyettedir. Google arama motorunda herhangi bir kelimeyle arama yapıldığında görüntülenen sonuçların sağ tarafındaki bölüm, Sponsor Bağlantı bölümüdür. Ayrıca doğal arama sonuçlarının üzerinde de reklam için ayrılmış bir alan bulunmaktadır.

Google Sponsor Bağlantı sisteminde; bulunmak istediğiniz kelimelerle arama yapan herhangi biri, sizi en iyi anlatan kısa bir metni ve web sitenizin adresini bu alanda görür. Tıklama Başına Ödeme ile çalışan bu sitemde, faaliyetlerinize ilgi duyan kişiler yani hedef kitleniz sayfanızı ziyaret ettiğinde ödeme yaparsınız.

Google Sponsor Bağlantı sistemi, web sitenizi müşterilerinizle en uygun fiyatla buluşturmakla kalmaz, buradan alacağınız hitle siteniz arama motorlarının sonuç sayfasında da yükselmeye başlar.

Neden Google da Reklam Vereyim?

Google daki reklamları etkili yapan etken, dünya genelinde-ki ülkemizde de böyledir- Google’ın 1 numaralı arama motoru olmasıdır. İnternet kullanıcısı her 100 kişiden 85’ i Google’ı kullanmaktadır. Yapılan aramalara en uygun sonuçları Google getirmektedir. İlk sayfa ve sırada değilseniz ve ilk 3 sayfada bir linkiniz yok ise, ziyaretçiler size zor ulaşıyor demektir. İşte Google Reklamları bu olanağı size sunmaktadır. Sattığınız ürün ve hizmetlerle ilgili kelimelerde, sizin belirleyeceğiniz fiyatlara göre ilk sayfada görünmenizle birlikte, web sitenizin doğal arama sonuçlarında da yükselir.

Web sitesi sahipleri ve internet pazarından pay almak isteyen firmaların en büyük amacı, sitelerine ziyaretçi çekmektir. Birkaç yıl önce, sitelerine gelen ziyaretçilerin niteliğini önemsemeyen site sahipleri artık boş ve atıl ziyaretçi yerine, ürün ve hizmetlerini satabileceği hedeflere odaklanmışlardır. Google ilk yıllarında sadece bir arama motoru iken, Google’ı yükselten ve milyar dolarlar kazandıran, Google Adwords sistemi olmuştur. Bu sistem, arama yapılan kelimeye odaklı web sitesini getirme ve bütçeyi reklamverene göre ayarlayabilmesi nedeniyle benzerlerinden farklıdır. Kolay kullanım ve hedefe direkt yönelik linkin getirisi de belirgin şekilde fazla olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder