19 Şubat 2009 Perşembe

MEHMET NiYAZi

MEHMET NiYAZi

(1942- ) Yazar, Akyazı'da doğdu. Soyadı Özdemir'dir. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1967). Almanya'da Marlburg, Bonn ve Köln üniversitelerinde Türk Kamu Hukukunda Temel Hürriyetler konusunda doktora yaptı.

iKi DÜNYA ARASINDA

Tanıtım Yazıları: Almanya'da okuyan bir Türk gencinin bir Alman kızına aşkının hikâyesidir.

VAROLMAK KAVGASI

İmam-Hatip mezunu idealist bir gencin, Türkiye'deki çarpık zihniyet karşısındaki mücadeleri ve başından geçenler, eserin konusunu teşkil etmektedir.

ÖLÜM DAHA GÜZELDi

Azerbaycan'dan Türkiye'ye sığınmış ve Türkiye'de Ağır Ceza Reisliği'nden emekli olmuş ve rahmete kavuşmuş bir Azerbaycanlı Türk'ün, anayurdunda başından geçenler etrafında cereyan eden bir roman.

iSLAM DEVLET FELSEFESi

Yazar bu kitapta İslâm'ın temel prensipleriyle İslâm tarihinde geçmiş uygulamaları hukuk mantığıyla ele alarak İslâm'da "devlet"in ne olduğunu ortaya koymaya çalışmaktadır.

YAZILAMAMIŞ DESTANLAR

Said Nursî ve arkadaşları Süleyman Askerî, Eşref Kuşçubaşı gibi zevatın Balkan Harbi'nde Edirne'yi Bulgarlar'dan geri alışları ve Batı Trakya'da ilk Türk Cumhuriyeti'ni kuruşlarının belgeler dayanan hikâyesidir.

TÜRK DEVLET FELSEFESi

Türk milleti kadar kaderini devletiyle bir görmüş başka millet yoktur. Ne yazık ki Türk devletinin analizi yetirince yapılamamıştır. Belki geçmişte buna ihtiyaç duymuyorduk; çünkü bir cihan devletimiz tarih sahnesinden çekilirken, bir yenisi doğuyordu... Ama bugün devletimizi tanımaya muhtacız; ancak onunla mazimize layık bir yere gelebiliriz. Bu yüce ideale yardımcı olabilecem inancıyla "Türk Devlet Felsefesi"ni yayınlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder