19 Şubat 2009 Perşembe

Mustafa Çetin,Dr

yazar-eğitimci

1961 Ankara doğumlu.Ankara Atatürk Lisesi'nin ardından 1981'de Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde üniversite hayatına başladı.Bu yıllarda çeşitli dergilerde sinema,tiyatro, edebiyat üzerine yazılar yazdı.Cengiz Aytmatov ve Cengiz Dağcı üzerinde çalıştı ,çeşitli makaleleri yayınlandı.

1986'da Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)'E girdi.İki yıl Ankara ve İzmir'de görev yaptıktan sonra İstanbul'a yerleşti.TÖMER'in İstanbul şubelerini kurdu,yöneticiliğini yaptı.Ardından Berlin'e giderek aynı kurumun Berlin şubesini kurdu.

1990'da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Ana Bilim Dalı'nda Cengiz Aytmatov hakkında yüksek lisans yaptı. Çeşitli radyo,TV,gazete ve dergilerde çalışmaları yayınlanmaya devam etti. 1994 yılında yine aynı üniversitede Cengiz Aytmatov üzerine doktora yaptı.

1998 yılından itibaren yabancılara Türkçe öğretimi konusundaki çalışmalarını Turkofoni adlı yabancılaraTürkçe öğretimi projesinde yoğunlaştırdı. 1999'da çok sayıda kitabı ve ders ekipmanı yayın landı. Ders kitabı,yardımcı kitap,anahtar kitap,kaset,CD ve diğer materyallerden oluşan bir külliyat oluştur- du.

İnternet aracılığı ile Türkçe öğreten siteler kurdu turkofoni.com,learnturkish.org gibi).Turkofoni dışında yine yabancılara Türkçe öğretimine yönelik Turkuaz adlı bir proje de yazar tarafından yürütülmektedir.Evli ve bir çocuk babası yazar İngilizce ve Almanca bilmektedir.

ESERLERİNDEN BAZILARI: TURKOFONI TÜRKÇE ÖĞREN 1,2,3,4,5,6 Ders kitapları,Turkofoni Yayınları,İstanbul,1999.

TURKOFONI TÜRKÇE ÖĞREN 1,2,3,4,5,6 İngilizce,Almanca,Fransızca vs.anahtar kitaplar,Turkofoni Yayınları,İstanbul,1999-2000.

TURKUAZ TÜRKÇE ÇALIŞALIM,TURKOFONI YAYINLARI,İSTANBUL,2000. TURKUAZ TÜRKÇE KONUŞALIM,TURKOFONI YAYINLARI,İSTANBUL,2000. AYTMATOV'A DAİR,TURKOFONI YAYINLARI,İSTANBUL,2000.

1 yorum: