9 Şubat 2009 Pazartesi

yapılan seo hataları

En çok yapılan SEO hataları, arama motoru optimizasyonunda en çok yapılan hatalar:
1. Title/title etiketinin ihmal edilmesi: En önemli ve en çok yapılan hatalardan biridir. Arama motorlarının çoğu için title etiketi önemlidir hatta eskiden arama motorları sadece bu bölüme bakıp geçerlerdi. Bu yüzden bu kısmı boş bırakmak bir yana, olabildiğince uzun tutmalı ve sayfayla ilgili anahtar kelimeler yerleştirmeliyiz.
2. Alakasız Anahtar Kelimeler: Bazı webmasterlar alakasız anahtar kelimelerle siteye ziyaratçi çekmeye çalışırlar. Bu şekilde gelen ziyaretçinin size hiç bir faydası yoktur. Diyelim ki bilgisayarlarla ilgili bir siteniz var ve siz britney spears yazarak ziyaretçiyi sitenize çektiniz. Bu ziyaretçi sitenizde çok fazla durmayacaktır üstelik size karşı bir antipati besleyecektir. Ayrıca google ın bu olayı anlayıp spam olarak değerlendirmesi riski de var.
3.Spamming: Aynı kelimeleri title body ve metatag larda sürekli tekrar tekrar kullanmak hem etik dışıdır hem de gittikçe zekileşen arama motorları açısından bir risktir. Banlanma ve sandbox a düşme ihtimali çok yüksektir.
4.Görünmeyen Yazılar ve Linkler: Bazı uyanık webmasterlar ziyaretçiye görünmeyen ancak arama motorlarına görünen yazılar ve linklei sitelerine koyarlar. Arama mtorları bunu spam olarak değerlendirmektedir ve sürekliban yeme ihtimali vardır.
5. Yasadışı Sitelere Verilen ve Onlardan Alınan Linkler: Dış sitelerden alınan linkler pagerank açısında önemlidir ve aramalarda üst sıralarda çıkmanızı sağlar ancak kötü içerikli sitelerden alınan linkler tam ters etkiyi yaratırlar. Bu yüzdenbundan kaçınmakta fayda var.
6. Geçersiz HTML Kodları : Gözardı edilmemesi gereken bir konudur. Siteniz çok iyi bir içeriğe sahib olsa bile, kodlama da hata varsa bu stenizin yavaş açılmasına ve arama motorlarından eksi puan almanıza neden olur.
7. Sayfada Çok Fazla Resim Barındırmak: Arama motorları yazı tabanlı browserlar gibi sitenizi görür. Bu nedenle resimlerin seo ya hiç bir fydası olmaz ütelik sitenizi yavaşlatır. Bu yüzden flash ve resimleri olabildiğince az kullanmak gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder