6 Mart 2009 Cuma

Web sitenize tek tıkla iletişim formu ekleyin

Web sitenize tek tıkla iletişim formu ekleyin
Web sitenize tek tıkla iletişim formu ekleyin

Kontactr, birkaç basit adım sonrasında web sitenize iletişim formu ekleyebilmenizi sağlayan ücretsiz bir web servisi. Servisin; captcha koruması, ajax ve istatistik tutma gibi güzel özellikleri mevcut.

Kontactr ile web siteme nasıl iletişim formu ekleyeceğim?
Öncelikle Kontactr sitesine girip bir hesap açmanız gerekiyor. Hesap açma esnasında yazacağınız e-posta adresine dikkat etmelisiniz. Çünkü iletişim formundaki bilgiler bu adrese gönderilecek. Hesap açma işlemleri sonrasında ise siteye giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfadan, iletişim formunuz ile ilgili bilgileri alabilirsiniz. Bu bilgiler ile iletişim formunu kullanabilirsiniz. Kullanım için size 3 değişik seçenek sunuluyor:


Embed Widget: Bu seçenekteki kodları kendi web sayfanıza doğrudan gömebilirsiniz. Böylece iletişim formu, sizin web sitenizin bir parçasıymış gibi görünecektir.
Embed Widget - AJAX: Bu seçenekteki kodlar, iletişim formunun AJAX tekniği ile çalışır halini kullanmanızı sağlar. Yani formu dolduran bir kişi gönder butonuna tıkladıktan sonra bilgiler, web sayfanız yenilenmeden gönderilir.
Buttons: Bu seçenekteki kodları kullanarak, web sayfanızdan iletişim formunuza bir bağlantı vermiş oluyorsunuz. Böylece iletişim formunu doldurmak isteyenler, ilk önce bu linke veya butona tıklayacaklardır. (Örnek olsun diye bu yazının sonuna bir buton ekledim)
kontactr ile oluşturduğum örnek bir iletişim formu
Sonuç
Kontactr haricinde Contactify isimli bir servis daha var. Fakat Contactify ile hazırladığım iletişim formunda birkaç tane hata gördüm. Ayrıca web sitenize gömmek için ve özelleştirebilmek için biraz uğraşmanız gerekebilir. Bundan dolayı size Kontactr servisini öneriyorum. Hem Kontactr ile hazırlanmış iletişim formunun istatistiği de tutuluyor. Böylece toplam kaç kişi iletişim formunuzu kullanarak size mesaj göndermiş öğrenebiliyorsunuz.
Kontactr ve Contactify gibi hazır iletişim formu sunan servisler aslında son derece güzel düşünceler. Fakat biz Türk internet kullanıcıları için eksi yanları da yok değil. Örneğin ingilizce mesajlar ve türkçe karakter sorunları. Acaba bu sorunları ortadan kaldıracak ve yalnızca Türk internet kullanıcılarına hizmet verecek bir servis açsak iyi olur mu Veyahut sizin bildiğiniz böyle bir Türk servisi var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder