ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA
Malzemeler ; 4 kişi için
Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız.
Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız. Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız. Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz.
Sonra balıkları 2şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz.
Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz.
1 Kg Balık (4 adet)
8 Asma Yaprağı
1 adet Limon
SOSU
2 yemek kaşığı Limon Suyu
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
10-15 sap kıyılmış Maydanoz
10-15 sap kıyılmış Dereotu
Tuz, Karabiber
Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz.
Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder