9 Şubat 2009 Pazartesi

Bloglar için Altın Tavsiyeler

Öncelikle blog kelimesinin ne olduğunu ilk kez duyan site sakinlerine öncelikle “Nasıl Blog Sahibi Olunur?” yazımızı okumalarını tavsiye ediyoruz. Kim bilir belki heveslenip siz de ücretsiz olarak bir blog sahibi olup Internet dünyasına katılmış olursunuz.

Gelelim asıl konumuza. Bloglar hakkında bir otorite değiliz ama edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda bloglarınızın daha iyi gözükmesi, internet adabı ve daha çok nasıl ziyaretçi edinebileceğiniz konusunda bilgiler vermek istiyoruz.İşte size faydası olacağını düşündüğümüz altın tavsiyeler.

*

Bloğunuza çok büyük resimler eklememeye çalışın. Büyük resimler, sitenizin daha geç açılmasına sebep olur. Sitenize ilk kez gelen bir kişi de sayfanız geç açıldığı için beklemeden kaçabilir. Internette yüzbinlerce site var. Neden geç açılan bir siteyi beklesin ki. Zaman biz insanlar için çok değerlidir. Zaten Blogcu için şuandaki maximum sınır 150 KB(KiloByte). Internette büyük boyutlardaki resimleri, daha az boyutlara çeviren programlar var. Bu tarz programları kullanabilirsiniz. Örnek olarak PIXresizer tavsiye edebileceğimiz bu tarz programlardan birisdir.



*

Bazı bloglarda da hiç resim yok. Tamamen düz yazı var. Bloglarınıza az da olsa resim eklemeye çalışın. Bloğunuzu sıkıcı olmaktan kurtaracaktır. Ziyaretçilere eğlendiği-öğrendiği bir mekana tekrar gelmeleri için bir fırsat daha vermiş olursunuz.



*

Yazılarınız yazarken, yazı fontuna ve rengine çok dikkat edin. Dikkat çekecek renkler kullanayım derken, yazıların okunmasını güçleştiren renk kombinasyonlarından kaçının. Gözü yoran ve okunması zor renk kombinasyonlarını kullanmayın.



*

Ana sayfanızda çok fazla yazı veya resim olmasın. Bu tarz aşağıya kadar uzanan bloglar da yine geç açılma sorunu olacaktır. Özellikle blogcunun ve blogspotun bunun için önlemleri var. Bir sayfada gözükmesi gereken post(yazı) sayısına siz karar verebiliyorsunuz. Blogcu için Ayarlar-Genel Ayarlar-Bir Sayfadaki Kayıtlar bölümüne yazacağınız sayı kadar post(yazı) sayfanızda gözükecektir. Siteyi ziyaret edenler de diğer sayfalardaki yazılarınız için ise Sonraki linkini kullanarak ulaşabilir. Ana sayfanızda çok fazla yazı ve resim olmamasını şiddetle tavsiye ederiz.



*

Gelelim şu bloglardaki dinlediğimiz enfes müziklere. Öncelikle bir çok blogda güzel müzikler olduğu muhakkak. Bu işin güzel tarafı. Bir de madolyonun diğer yüzü var. Düşünün ki sitenizi ilk kez ziyeret edecek birisi var ve bu işi işyerinden vakit bulduğunda yapıyor. Sitenize girdiğinde bir anda bir müzik çalıyor. Kişi hemen sitenizi kapatacaktır. Bir başka kötü tarafı da, bazı bilgisayarlarda müzik çalan sitelerde problem yaratıyor. Bu genelde Windows Media Player’ daki bir ayardan kaynaklanıyor. Bu yüzden de bazı kişiler sitenize bir daha gelmeyecektir çünkü sizin bloğa girdiğinde internet sayfaları hemen kapanıyor. Müzik kodunu sitenize eklerken bu dezavantajları da düşünmenizi isteriz.



*

Bazı blogcuların yazılarında tüm yazıyı BÜYÜK HARFLERLE yazdıklarını görüyoruz. Bunun bazı sakıncası var. Öncelikle internet adabında büyük harfler kullanmak o kelimeleri bağırarak-vugulayarak söylemek anlamına gelir. Diğer taraftan TÜM YAZINIZI BÜYÜK HARFLE YAZARSANIZ DA OKUMASI GERÇEKTEN GÜÇ OLUR. Bu da kullanıcılarınızn siteye bir daha gelmesinde kafasında soru işaretleri bırakabilir. Ziyaretçiler zor okuduğu bir yazıyı, çok işine yaramayacaksa okumak için zaman harcamaz.

Gelecek yazımızda da bloglarınıza/sitelerinize nasıl daha fazla ziyaretçi çekeceğiniz konusunda bizce altın kurallar vereceğiz. Eminiz ki bir sonraki yazımızda vereceğimiz bilgiler ile, sitenizindeki yorum yazanların sayısının artmasını ve tahmininizden çok fazla ziyaretçinin sizin bloğunuza geleceğini göreceksiniz. Bizi izlemeye devam edin Not: Yukarıdaki yazı tamamen Hobilendik editörleri tarafından yazılmıştır. Bloglar konusunda bizce yanlış olan noktaları vurgulamaya çalıştık.

Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorunlarınızda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz. Ayrıca sayfanın en altında gelen yorumlara da bakmanızı tavsiye ederiz çünkü bazı sorularınızın cevapları yorumlarda da olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder