5 Mart 2009 Perşembe

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU


(2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 10.9.1983 tarih ve 18161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.)



İHALE YETKİSİ



2886 Sayılı Kanun'da yazılı işleri yaptırmaya ve ihaleye, idarenin ita amirleri yetkilidir.



ŞARTNAME HAZIRLANMASI



İhale konusu işlerin her türlü özelliğini belirten şartname ve varsa ekleri idarece hazırlanır. Bu şartnamede işin mahiyetine göre konulacak özel ve teknik şartlardan başka genel olarak aşağıdaki hususların gösterilmesi zorunludur:



1. İşin niteliği, nevi ve miktarı.



2. Tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı ve kesin teminata ait şartlar.



3. İşin yapılma yeri, teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları.



4. İşe başlama ve işi bitirme tarihi, gecikme halinde alınacak cezalar.



5. İsteklide aranılan şartlar ve belgeler.



6. İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte idarenin serbest olduğu.



7. İhale kararının karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde ita amirince onaylanacağı veya iptal edileceği.



8. Vergi, resim ve harçlarla sözleşme giderlerinin kimin tarafından ödeneceği.



9. Ödeme yeri ve şartları ile avans verilip verilmeyeceği, verilecek ise şartları ve miktarı.



10. Sözleşme konusu işleri malzeme veya birim fiyatlarındaki değişiklikler nedeniyle eğer ödenecek ise fiyat farkının ne şekilde ödeneceği.



11. Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartlar.



12. İşin süresinden önce bitirilmesinde fayda görülen hallerde erken bitirme primi verilecekse miktarı, şartları ve ödeme şekli.



13. İhtilafların çözüm şekli.



TAHMİN EDİLEN BEDELİN TESPİTİ



Tahmin edilen bedel, idarelerce tespit edilir ve ettirilir. Tahmin edilen bedel işin özelliğine göre, ticaret odası, sanayi odası, borsa gibi kuruluşlardan ve bilirkişilerden sorulur. Tahmin edilen bedel bunun dayanaklarının da eklendiği bir hesap tutanağında gösterilir ve asıl evrak arasında saklanır.



Ancak, yapım işlerinde bu işler için ilgili dairelerce tespit edilmiş birim fiyatlar uygulanılır.



ONAY BELGESİ



İhalesi yapılacak her iş için bir onay belgesi hazırlanır. Onay belgesinde, ihale konusu olan işin nevi, niteliği, miktarı, varsa proje numarası, tahmin edilen bedeli, kullanılabilir ödenek tutarı, avans ve fiyat farkı verilecekse şartları, ihalede uygulanacak usul, yapılacaksa ilanın şekli ve adedi, alınacaksa geçici teminat miktarı şartname ve eklerinin bir bedel karşılığında verilip verilmeyeceği, bedel karşılığı verilecekse bedelin ne olacağı gösterilir.



Ayrıca, onay belgesinin açıklamalar bölümünde İhale komisyonunun kimlerden kurulacağının belirtilmesi gerekmektedir.



İHALE KOMİSYONLARININ KURULUŞU VE ÇALIŞMASI



İta amirleri, ilgili idarenin memurlarından birinin başkanlığında idareden, en az bir kişi ve maliye memurunun katılmasıyla kurulacak komisyonları görevlendirirler.



Emaneten yapılan işlerde ise emanet komisyonu ita amirinin onayı ile idare görevlilerinden biri başkan diğeri teknik veya uzman ve bir diğeri de muhasebe işlerinden anlayan eleman olmak üzere en az üç kişi ile kurulur. Bu onayda başkan ve üyelerin hastalık, izin ve görev değişikliği sebebiyle ayrılmalarında yerlerine kimlerin görev yapacağı da belirtilir.



İhale komisyonları eksiksiz toplanır. Karar çoğunlukla alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluk olarak kabul edilir. Kararlarda çekimser kalınmaz. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini kararın altına yazarak imzalamak zorundadır.



İHALENİN İLANI VE İLANDA BULUNMASI ZORUNLU HUSUSLAR



İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar;



a. Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlamak suretiyle iki defa duyurulur.



Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.



b. Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki

süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye ilanlarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır.



Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklı gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile de bir defa ilan yapılır.



Emanet suretiyle yaptırılacak işlerin ilanı ise taşeron seçilmesinden 7 gün önce ilan tahtalarına asılır, gerektiğinde şekil ve muhtevası ve adedi idarece tespit olunarak ilan yoluyla da ilgililere duyurabilir.



Acil ve özellik arz eden işler ilan edilmeksizin yazılı veya sözlü teklif almak ve bedeli üzerinden anlaşmak sureti ile de yapılabilir.



Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler ilan yapıp yapmamakla serbesttir.

İLANLARDA BULUNMASI ZORUNLU HUSUSLAR



1. İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı.



2. Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı.



3. İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı.



4. Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı.



5. İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu.



6. Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.



GEÇİCİ VE KESİN TEMİNAT



İsteklilerden, ihale konusu olan işin tahmin edilen bedelinin % 3‘ü oranında geçici teminat alınır. Pazarlık usulü ile yapılacak ihalelerde, geçici teminat alıp almamakta idareler serbesttir.



Geçici teminat olarak tedavüldeki Türk parası banka teminat mektubu, devlet tahvili ve hazine kefaletini haiz tahviller.



Bankalarca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından mal sandıklarına yatırılması zorunlu olup bunlar komisyonca teslim alınmaz.



Üzerinde ihale kalanın teminat mektupları ihaleden sonrada mal sandıklarına teslim edilir ve ihaleyi kazanamayanların geçici teminatları geri verilir.



Müteahhit veya müşteriden ihale bedeli üzerinden hesaplanmak suretiyle %6 oranında kesin teminat alınır.



Sözleşmenin yapılmasından sonra geçici teminat iade edilir.



İHALE USULLERİ VE SAFHALARI



İhale usullerinin neler olduğu aşağıda belirtilmiştir.



- Kapalı teklif usulü.

- Belli istekliler arasında kapalı teklif usulü.

- Açık teklif usulü.

- Pazarlık usulü.

- Yarışma usulü.



YUKARIDA BELİRTİLEN İHALE USULLERİNDE EN ÇOK UYGULANAN İHALE USULLERİNİN YAPILIŞ SAFHALARI



Kapalı Teklif Usulü



Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihalede;



a. Lüzum müzekkeresi hazırlanır. (EK:1)



b. Onay belgesi düzenlenerek ihale komisyonu kurulur, ita amirlerinden onay alınır(EK:2)



c. Tahmin edilen bedel tespit edilir. (EK:3)



ç. Şartname ve ekleri hazırlanır. (EK:4)



d. İhale ilan edilir. (EK:5) İlan tutanağı tutulur. (EK:6)



e. Teklifler alınır. (EK:7)



Teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu bir zarfa konulup kapatıldıkları sonra zarfın üzerinde isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresinin yazılı olması gereklidir. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanıp mühürlenmelidir.



Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılmalı ve dış zarfın üzerinde isteklinin adı ve soyadı ile birlikte açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğunun yazılması gerekir.



Teklif mektubunun istekli tarafından imzalanması, şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla açık olarak yazılması zorunludur.



Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı,silinti veya düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez.



Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir ve ihale komisyonu tarafından Sıra Alındı Tutanağı (EK: 8) tutularak imzalanır. Alındı numaraları zarfın üzerine yazılır.



Posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderilen teklifler ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.



Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.



f. Dış zarflar açılır;



Tekliflerin açılma zamanı için (PTT) veya (TRT) idarelerin saat ayarı esas alınır ve Saat Ayar Tutanağı (EK: 9) ile tespit edilir.



İhale komisyon başkanlığına kaç teklif verilmiş ise dış zarflar hazır bulunan istekliler önünde alınış sırasına göre açılarak, istenilen belgelerin tam olarak verilip verilmediğine bakılır. Dış zarfın üzerindeki alındı sıra numarası iç zarfın üzerine de yazılır.



Belgeleriyle, teminatı usulüne göre uygun ve tam olmayan isteklilerin, teklif mektubunu taşıyan iç zarfları açılmayarak diğer belgeleri ile birlikte kendilerine iade edilir.



g. İç zarflar açılır;



Teklif mektuplarını taşıyan iç zarflar açılmadan önce, ihaleye katılanlardan başkaları ihale odasından çıkarılır. Bundan sonra zarflar numara sırasına göre açılarak teklifler okunur ve İç Zarfların Açılma Tutanağı (EK: 10) tutularak komisyon tarafından imzalanır.



ğ. İhale sonucu karara bağlanır;



İhale komisyonu tarafından kabul edilen teklifler incelenerek;



1. İhalenin yapıldığı, ancak ita amirinin onayına bağlı kaldığı. (İta amirleri karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde onaylar veya iptal eder)



2. Tekliflerin daha ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için süreye ihtiyaç duyulduğu (on beş günü geçmemek kaydıyla ) gerekçesiyle başka bir güne bırakıldığı.



3. İhalenin yapılmadığı;



Hususlarından birine karar verilir ve bu husus gerekçeli bir karar (EK: 11) halinde yazılarak ihale komisyonu tarafından imzalanır ve hazır bulunanlara bildirilir.



Komisyonlar gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhaleye fesat karıştırılması, rekabetin sağlanamaması, istekli çıkmaması, şartname ve eklerinde önemli bir hata veya eksiklik olması vb durumlarda komisyon ihaleyi yapmama kararı alır ve kararı kesindir.



Kararda isteklilerin isimleri, adresleri, teklif ettikleri bedeller, ihalenin hangi tarihte ve hangi istekli üzerine hangi gerekçelerle yapıldığı, ihale yapılmamış ise nedenleri belirtilir.



İta amirince onaylanan ihale kararı, onaylandığı günden itibaren en geç 5 iş günü içinde üzerine ihale yapılana veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. (EK: 12) Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır.



İhale kararının İta amirince iptal edilmesi halinde de, durum istekliye aynı şekilde bildirilir.



Pazarlık Usulü



Pazarlık usulünde yapılacak ihalede;



a. Lüzum müzekkeresi hazırlanır.



b. Onay belgesi düzenlenerek, ihale komisyonu kurulur. İta amirinden onay alınır.



c. Teklifler alınır. (EK: 13)



Pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde teklif alınması belli bir şarta bağlı değildir. Tekliflerin alınma şekli ihale komisyonunca kararlaştırılır. Buna göre, komisyonun tüm üyeleri bir arada isteklileri dolaşarak teklif alacağı gibi üyelerden bazıları yada tayin edeceği mubayaa memurları vasıtasıyla da teklif alınabilir ve aynı şekilde tekliflerin isteklilerce verilmesi de kararlaştırabilir.



ç. İhale sonucu karara bağlanır;



Pazarlığın ne suretle yapıldığı ve ne gibi tekliflerde bulunulduğu ve üzerinde ihale yapılanların neden dolayı tercih edildiği pazarlık kararında belirtilir.

Pazarlıkla yapılacak ihalelerde şartname düzenlenmesi, bedel tahmini yapılması, teminat alınması ve sözleşme yapılması zorunluluğu yoktur. Ayrıca ilan ve teminat konusunda idareler serbest bırakılmıştır.



Sözleşme



Bütün ihaleler bir sözleşmeye bağlanır. Sözleşme idare adına İta amiri tarafından imzalanır. Bu sözleşme noter tarafından tasdik ettirilir. (Madde : 57)



Sözleşme, İta amirinin yazılı izni ile başkasına devredilebilir. İzinsiz devir yapılması halinde, sözleşme bozulur.



Müteahhit veya müşterinin iflası halinde sözleşme bozulur.



İHALEYLE YAPILACAK ALIMLAR İÇİN DİZİ PUSULASI

(Kapalı Teklif Usulü)



SIRA NO


BELGENİN CİNSİ


ADEDİ

1
Bakanlık Onayı


2
İta Amiri Onay Belgesi


3
Tahmin Edilen Bedele İlişkin Tutanak


4
Şartname


5
İlanın Yapıldığına Dair Tutanak ve Gazete Nüshaları


6
Teklif Mektupları


7
Teminata İlişkin Alındı Örneği


8
İhale Komisyon Kararı


9
Sözleşme veya Protokol


10
Karar Pulu Alındı Makbuzu veya Onaylı Yazı


11
Muayene ve Kabul Komisyonu Raporu


12
Ayniyat ve Tesellüm Belgesi


13
Fatura


14
Tahakkuk Müzekkeresi (Verile Emri)





İHALEYLE YAPILACAK ALIMLAR İÇİN DİZİ PUSULASI

(Pazarlık Usulü)



SIRA NO


BELGENİN CİNSİ


ADEDİ

1
İhtiyaç Bildirim Formu


2
İta Amiri Onay Belgesi


3
Teklif Mektubu


4
İhale Komisyonu Kararı


5
Muayene ve Kabul Komisyonu Raporu


6
Ayniyat ve Tesellüm Belgesi


7
Fatura


8
Tahakkuk Müzekkeresi (Verile Emri)











(EK: 1)



LÜZUM MÜZEKKERESİ



.........................................ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

……………..



Okulumuz PANSİYON ihtiyaçlarında kullanılmak üzere aşağıda cins ve miktarı yazılı (13 ) kalem kuru gıda malzemenin alınmasına lüzum görülmektedir.



Gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim. ...../...../199..







…………………

Müdür Yardımcısı



MALZEMENİN

CİNSİ ve ÖZELLİKLERİ

MİKTARI



Toz Şeker


Kristal Torba


500. kg

Pirinç
Baldo – Pilavlık
1000 kg

Nohut
8 Numara
300 kg

Kuru Fasulye
Orta taneli
500 kg

Makarna
Muhtelif - 1 kg paket
1000 kg

Beyaz Peynir
Teneke - T.Yağlı
500 kg

Zeytin
Teneke Lüx
300 kg

Domates Salçası
4.5 kg. – Teneke
180 kg

Nebati Yağ
250 gr. – Paket
1000 kg

Reçel
40 gr. Paket - Muhtelif
8000 ad.

Bulgur
Pilavlık
600 kg

Sıvı Ayçiçek Yağı
16. kg. Teneke
740 kg

Kırmızı Mercimek


1 kg. Paket


200 kg










SATINALMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA



Yukarıda cins ve özellikleri ile miktarı belirtilen ihtiyaç maddelerinin satın alınması uygun görülmüştür.



Gereğini rica ederim.





..../.../199..

………………..

Okul Müdürü









(EK-2)



ONAY BELGESİ





Tarihi:20/07/1993 Numarası:810/1500



……………………. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE



İşin Nevi :

İşin Niteliği :

İşin Miktarı :


KURU GIDA ALIMI

MUHTELİF GIDA MALZEMESİ

7140 Kg

Proje Numarası :


-

Tahmini veya Keşif Bedeli


59.670.000 TL

Kullanabilir Ödenek Tutarı ve Bütçe Tertibi


60.000.000 TL 64. Nolu Hesap

Avans ve Fiyat Farkı verilecekse Şartları


Avans Verilmeyecek

İhale Usulü


Kapalı Teklif Usulü

İlanın Şekli ve Adedi

(Yapılacaksa)


2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 17. Madde (b) Fıkrasına göre

Geçici Teminat Tutarı(Alınacaksa)


1.800.000 TL

Şartname Bedeli(Alınacaksa)


Şartname Bedelsiz Temin Edilebilir.



Diğer Açıklamalar:

İhale Komisyonu Adı Soyadı Görevi



Komisyon Başkanı : …………………. Müdür Bşyrd.

Üye : …………………. Dön. Ser. Saymanı

Üye : …………………. Mal Md. Muhasebe Şefi





Yukarıda belirtilen malın satın alınması hususunu onaylarınıza arz ederim. 20/07/1993





Adı Soyadı: …………………..

Unvanı: Müd. Bas. Yard.



İmzası …………………




Uygundur İmzası:

20/07/1993

İta Amiri

Adı Soyadı: ……………………….





Unvanı: OKUL MÜDÜRÜ

İmzası: ……………………….
























































Sem29-e3 dosyası eklenecek



























































(EK: 4)



2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU KAPSAMINDAKİ İDARELERİN HER TÜRLÜ ALIM İHALELERİNDE UYGULAYACAKLARI GENEL VE ORTAK ESASLARI BELİRLEYEN EKSİLTME TİP ŞARTNAMESİ



HER TÜRLÜ ALIM İŞLERİ İÇİN KAPALI TEKLİF USULÜ EKSİLTME ŞARTNAMESİ(x)



İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ İLE İŞİN NİTELİĞİ, NEV’İ VE MİKTARI



Madde -1: ……… Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü Muhtelif Kuru Gıda Malzemesinin (1) Kapalı teklif usulü ile ve birim fiyatların her biri için geçerli olmak üzere tahmini bedelden indirim yapılmak üzere ihaleye konmuştur. (2) Muhtelif Kuru Gıda Malzemesinin tahmini bedeli 59.670.000-TL.dir.



İHALENİN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI



Madde-2: İhale ...../..../199.. .................günü saat 14:00 da ………………Endüstri Meslek Lisesi Komisyon odasında yapılacaktır.



İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI



Madde-3:İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.



A-Kanuni ikametgahı olması,

B-Türkiye’de tebligat için adres göstermesi,

C-Ticaret ve/veya Sanayi odası belgesi vermesi,

a) Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre, ticaret, sanayi odası veya esnaf ve

sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,



b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi

odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca Onaylanmış olması gerekir.)



c) Ortak girişimler olması halinde ,ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel

kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge,



D- İmza sirküleri verilmesi ,

a)Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri ,



b) Tüzelkişi olması halinde, tüzelkişiliğin noter tasdikli imza sirküleri Türkiye’de

şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzelkişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir:



c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel

kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,



E- İstekliler adına vekaleten ihaleye katılınıyor ise, istekli adına teklif de bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir.)



F-Bu şartnamenin 6/c maddesinde yazılı miktarda geçici teminat vermesi,

G-İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi .(İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir. Ayrıca grubun bütün ortaklıkları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır.)



H-Bu şartnamenin 16’ıncı maddesinde yazılı esaslara göre hazırlanacak teklifi vermesi.

1-)Diğer belgeler (3)

a)...............................................................................................................................

b) ..............................................................................................................................

c)...............................................................................................................................

d)...............................................................................................................................

e)...............................................................................................................................



İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR



Madde 4- 2886 Sayılı Kanun'un değişik 6’ıncı maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağa rağmen ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış ise ihale bozularak geçici teminatı, sözleşme yapılmışsa bozularak kesin teminatı gelir kaydedilir.



TAHMİN EDİLEN BEDEL



Madde 5- (İşin tahmin edilen bedeli (59.670.000.TL.dir)) (4)



TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR



Madde 6-A) Geçici veya kesin teminat olarak kabul edilecek değer aşağıda gösterilmiştir.



a)Tedavüldeki Türk parası ,

b)Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirlenecek Bankaların verecekleri süresiz ve 2886 sayılı kanunun 27.maddesine uygun olarak düzenlenmiş Banka teminat mektupları,

c)Devlet tahvilleri ve hazine kefaletini haiz tahviller,



B)Teminatların teslim yeri:



Banka teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından mal sandıklarına yatırılması zorunlu olup bunlar komisyonlarca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra mal sandıklarına teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayanların teminat-ları hemen geri verilir.



Her ne suretle olursa olsun idarece alınan teminatlar haciz edilemez ve üzerlerine ihtiyati tedbir konulamaz.



C) Geçici teminat miktarı:



Geçici teminat miktarı (1.800.000.) TL-dir. (5)







İŞİN YAPILMA YERİ



Madde 7- .............................. Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü



İŞE BAŞLAMA VE İŞİ BİTİRME (TESLİM) TARİHİ



Madde 8- İta Amirince onaylanan İhale Kararının Onay tarihini takip eden 15 gün içerisinde malı teslim etmeye başlaması ve 20 gün içerisinde de tamamlaması gerekmektedir.



TESLİM ALMA, TESLİM ETME, MUAYENE VE KABUL ŞEKİL VE

ŞARTLARI



Madde 9- İhale konusu malzemeler Endüstri Meslek Lisesinde Muayene Teslim Alma ve Sayım Komisyonuna alındı belgesi karşılığında teslim edilecek Komisyonca uygun görülmeyen mallar iade edilecektir.



GECİKME HALİNDE ALINACAK CEZALAR



Madde 10- Müteahhit işi süresinde bitirmediği veya teslim etmediği taktirde geçen her gün için yüz bin TL ceza verecektir. Ancak bu gecikme on günü geçerse 24'ncü madde hükümleri uygulanır.



VERGİ, RESİM VE HARÇLARLA SÖZLEŞME GİDERLERİNİN KİMİN TARAFINDAN ÖDENECEĞİ



Madde 11- İhale ve sözleşmeye ve taahhüdün tamamının yapılmasına ait bütün vergi, resim ve harçlarla sözleşme giderleri müteahhide aittir. Ancak, ilgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak katma değer vergisi idarece müteahhide ödenir.



ÖDEME YERİ VE ŞARTLARI



Madde 12- İhale bedeli Erdemli Mal Müdürlüğünce ödenecektir. Ödeme İhale konusu olan malzemenin tamamı Muayene Teslim Alma ve Sayım Komisyonunca uygun bulunup teslim aldıktan sonra yapılacaktır.



AVANS VERİLMESİ VE ŞARTLARI



Madde 13- Avans verilmeyecektir.



FİYAT FARKI



Madde 14- Müteahhit gerek esas taahhüt süresi içinde gerekse mücbir sebeplerden dolayı uzatılan süre içinde taahhüdün tamamen ifasına kadar vergi artışları veya yeni vergi ve resimler konulması fiyatların yükselmesi, taşıma ve işçi ücretlerinin artması vs. sebeplere dayanarak fazla para verilmesi veya süre uzatımı isteğinde bulunamaz.

Ancak, ......................................................................................................................... (6)



SÜRE UZATIMI VERİLECEK HALLER VE ŞARTLARI



Madde 15- İşin bitim veya teslim tarihinin uzatılmasını gerektiren mücbir sebepler aşağıda belirtilmiştir. Bu mücbir sebeplerle sürenin uzatılması için mütaahhide atfı mümkündür, kusurun bulunmaması ve mücbir sebebin iş üzerinde gecikmeye etkili olması ve mahiyetine göre bu sebepleri mütaahhidin ortadan kaldırmaya gücü yetmemiş bulunması icap ettiği gibi, idarenin sebep olduğu haller dışında, mücbir sebebin vukuundan itibaren 10 gün içinde mütaahhidin idareye yazılı olarak haber vermek suretiyle yetkili makamlar tarafından usulüne göre tanzim edilmiş belgeler ile mücbir sebebin vukuunu ispat etmesi lazımdır.



a) İdarenin sebebiyet verdiği haller ,

b) Olağanüstü tabiat hadiselerinden veya hasar neticesinde işte bir gerileme veya gecikme olması,

c) Kanuni grev vuku bulması,

d) Bulaşıcı hastalık vuku bulması,

e) Kısmi veya genel seferberlik ilan edilmesi,

f)....................................................................................................................................(7)



TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI



Madde 16-Teklif aşağıdaki belgeleri ihtiva edecek şekilde hazırlanacaktır.



A) İç zarfın hazırlanması; iç zarfın içine idarece verilen örneğe uygun olarak hazırlanan teklif mektubu konur.



Teklif mektubunun istekliler tarafından imzalanması ve bu şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğini belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler red olunarak hiç yapılmamış sayılır.



B) Dış zarfın hazırlanması: İç zarf, geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ile bu şartnamenin 3’üncü maddesinde istenilen belgelerle birlikte ikinci bir zarfa, dış zarfa konularak kapatılır. Bu zarfın üzerine isteklilerin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.



TEKLİFLERİN VERİLMESİ



Madde 17-Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılandığında Komisyon Başkanlığına verilecektir.



Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklilerin adı, soyadı veya ticari unvanı ile açık adresleri yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda, belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez .



Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınmaz .



Saat ayarında Posta, Telgraf, Telefon (PTT) veya Türkiye Radyo ve Televizyonu (TRT) idarelerinin saat ayarı esas alınır.



TEKLİFLERİN AÇILMASI



Madde 18- Teklifler 2. maddede belirtilen yer, gün ve saatte ihale komisyonunca isteklilerin veya bunların noter tasdikli vekaletnameyi haiz kanuni temsilcilerinden hazır bulunanların huzurunda açıklanacaktır.



İstenilen belgeler ile teminatı usulüne uygun ve tam olmayan isteklilerin teklif mektubunu taşıyan iç zarfların açılmayarak başkaca bir işleme konulmadan, diğer belgeler ile birlikte kendilerine veya vekillerine iade olunur. Bunlar ihaleye katılamazlar.



Şartnameye uymayan veya başka şartlar taşıyan veya bu şartnamenin 16. maddesinin (A) Fıkrasına uygun olmayan teklif mektupları kabul edilmez.



İhale zamanında bulunmayan veya noterden lâstikli vekaletnameyi haiz bir vekil göndermeyen isteklinin ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.



İDARENİN YETKİSİ



Madde 19- İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.



ZAM VE İNDİRİM TEKLİFLERİ



Madde 20- Teklifler verildikten sonra 2886 Sayılı Kanunda yazılı haller dışında zam veya indirim teklifleri kabul edilmez.



İHALENİN ONAYI



Madde 21- İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde ita amirlerince onaylanır veya iptal edilir.



İta amirlerince onaylanan ihale kararı onaylandığı günden itibaren en geç 5 iş günü içinde üzerine ihale yapılana veya vekiline imzası alınmak sureti ile bildirilecek veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanacaktır. Mektubun tebliğ tarihinin bilinmemesi veya tebliğin postaya verilmesini takip eden 7’inci günden sonra yapılması veya hiç yapılmaması veya hiç yapılmaması hallerinde, mektubun postaya verilmesini takip eden 7’inci gün kararın istekliye tebliği tarihi sayılacaktır.



İhale kararlarının ita amirince iptal edilmesi halinde de durum istekliye aynı şekilde bildirilecektir.



İSTEKLİNİN YETKİSİ



Madde 22- İstekli, teklif verildikten sonra teklifinden geri dönemez.



Ancak 2886 Sayılı Kanunun 57’inci maddesinde yazılı süre içinde idare sözleşme yapılması hususunda kendisine düşen görevleri yapmadığı takdirde, istekli süresinin bitmesinden itibaren 15 gün içinde 10 gün müddetli bir noter ihbarnamesi ile bildirmek şartı ile taahhüdünden vazgeçebilir. Bu takdirde teminatı geri verilir ve ihaleye girmek ve teminat vermek için yaptığı masrafları istemeye hak kazanır.



SÖZLEŞME VE KESİN TEMİNAT



Madde 23- İhale üzerinde kalan istekliden ihale bedelinin % 6’sına tekabül eden miktarda ve bu şartnamenin 6/A maddesinde belirtilen değerlerden kesin teminat alınır.









Sözleşme yapılması gerekli olan hallerde müteahhit karar tarihinden itibaren 15 iş günü içinde ita amirince onaylanan ihale kararının veya maliye ve gümrük bakanlığının vizesi gereken hallerde bu vizenin yapıldığının 2886 Sayılı Kanunun 32'ncü maddesi esaslarına göre kendisine bildirilmesini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde geçici teminatını kesin teminata çevirerek noterlikçe tescil edilmiş sözleşmeyi idareye vermek zorunludur.



Bu zorunluluklara uyulmadığı taktirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur. Geçici teminat gelir kaydedilir ve ayrıca 2886 Sayılı Kanunun 84’üncü maddesi uygulanır.



Müteahhitçe verilen kesin teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir.



TAAHHÜDÜN YAPILMASI



Madde 24- Sözleşme yapıldıktan sonra 2886 Sayılı Kanun'un 63’üncü maddesinde yazılı hükümler dışında müteahhidin taahhüdünden vaz geçmesi veya taahhüdünü şartname ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi üzerine idarenin en az 10 gün süreli ihbarına rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme fesih edilerek hesabı genel hükümlerine göre tasviye edilir. Ayrıca 2886 sayılı kanunun 84’üncü maddesi uygulanır.



Gelir kaydedilen kesin teminat müteahhidin borcuna mahsup edilemez.



YASAK VE CEZALAR



Madde 25- İhalelerde:



a) Hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma ve çıkar sağlama sureti ile veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

b) Açık teklif ve pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde isteklileri tereddüde düşürecek veya rağbeti söylemek ve istekliler arasında anlaşmaya çağrıcı ima edecek işaret ve davranışlarda bulunmak veya ihalenin doğruluğunu bozacak biçimde görüşme ve tartışma yapmak.

c) İhale işlemlerinde sahte belge veya sahte teminat kullanmak veya kullanmaya teşebbüs etmek.

d) Taahhüdünü kötü niyetle yerine getirmemek.

e) Taahhüdünü yerine getirirken idareye zarar verecek işler yapmak.

f) İşin yapılmasını veya teslimi sırasında hileli malzeme, araç veya usuller kullanmak.



yasak olup, bu yasaklara uymayanlar hakkında 2886 Sayılı Kanun'un 84 ve 85’inci maddelerindeki hükümlere göre işlem yapılır.



KESİN TEMİNATIN GERİ VERİLMESİ



Madde 26-Taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun biçimde yerine getirildiği usulüne göre anlaşıldıktan sonra 2886 Sayılı Kanun'un 56'ncü maddesindeki hükümlere göre kesin teminat geri verilir.



İHTİLAFLARIN ÇÖZÜM ŞEKLİ



Madde 27- Bu şartnamenin ve yapılacak sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek ihtilaflar idarenin bulunduğu yer mahkemelerinde ve 2886 Sayılı Kanun hükümleri dairesinde çözümlenir.

AÇIKLAMALAR



(x) 27 Mayıs 1984 tarih ve 19413 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır (Bakanlar Kurulu Kararı Sayı :84/7958 tarih 17.04.1984)



(x) 10 Şubat 1985 tarihi ve 18662 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 30.01.1985 tarih ve 85/9048 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değişik şekli



(x) Açık teklif veya pazarlık usulleri ile yapılacak ihalelerde bu şartnamenin ilgili maddeleri usulüne göre değiştirilerek uygulanabilir.



(1) Noktalı yere ihaleyi yapan idarenin adı ve ihale konusu işin ne olduğu yazılacaktır.



(2) Bu bölüme işin niteliği, nev’i ve miktarı yazılacaktır.



(3)İsteklilerin yeterliğini tespit için gerektiğinde idarece istenecek diğer belgeler burada belirtilebilir.



(4) 2886 Sayılı Kanunun 10’uncu maddesi uyarınca yapılacak işlerde tahmin edilen bedel yazılmaz.



(5) 2886 Sayılı Kanunun 10’uncu maddesine göre bedel tahmini yapılmadan kapalı teklif usulü ile yapılacak ihalelerde parantez içine “teklif edilecek bedelin % 3’den az olamaz. Az olması halinde teklif geçersiz sayılır.” ibaresi yazılacaktır.



(6) Gerekli görülen hallerde yürürlükteki Bakanlar Kurulu Kararnamesi esaslarına göre ve kararname kapsamındaki işler için fiyat farkı verilecekse bu bölümde belirtilir.



(7) İşin her nev’i ve özelliğine göre varsa diğer sebepler buraya yazılabilir.















































(EK: 5)



İLAN



…………………. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN



1- Kuru gıda malzemesinin satın alınması 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun (35)'nci. maddesinin (a) fıkrasına göre, KAPALI Teklif usulü ile ihaleye konulmuştur.



2- İşin tahmin edilen bedeli (59.670.000) TL dir.



3- İhale 02/08/1993 günü saat 14.00 da Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü İhale Komisyonu odasında yapılacaktır.



4- İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünde mesai saatleri içinde görülebilir.



A- İhaleye katılma belgesi almak için; müracaat dilekçesi ile birlikte;

a) Mali güçlerine ait Mali Durum bildirisi ve belgelerini vereceklerdir.

b) Gelir veya Kurumlar vergisi beyanını ve belgelerini vereceklerdir.



B- İhaleye girebilmek için, Teklif mektubu ile birlikte;

a) İhaleye katılma belgesini;

b) İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi odası belgesini,

c) Noter tasdikli imza sirkülerini,

d) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile, vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini,

e) Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü adına alınmış (1 800 000) TL tutarında

geçici teminatı,

f İhale Şartnamesinde ve İhale Şartnamesine ek özel Şartnamede öngörülen diğer belgeleri verecektir.



5- İhaleye katılma belgesi almak için son müracaat 30/07/1993 Cuma günü mesai saati sonuna kadardır.



6- İstekliler Teklif Mektuplarını 02/08/1993 Pazartesi günü saat 14.00 ‘e kadar İhale Komisyonu Başkanlığına verecektir.



7- Telgrafla müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez.



Keyfiyet ilan olunur.





...../..../199...

…………..

İTA AMİRİ













(EK-6)





İLAN TUTANAĞI





……………. Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünün 20/07/1993 tarih ve Sayılı onaylarıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanun'unun (35)'nci maddesinin (a) fıkrası gereğince KAPALI teklif usulü ile çıkarılan Kuru Gıda Malın Satın alınması ile ilgili ihale ilanının 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 17. ve 18’inci maddelerine uygun olarak yapıldığı ve aşağıda belirtilen yerlerde ilan yoluyla duyurulduğu tespit edilmiş ve bu tutanak tarafımızdan tanzim ve imza edilmiştir.



.../..../199...





KARŞILIĞINDA ALINAN

İLANIN ŞEKLİ: İLANIN YAPILDIĞI YER: BELGENİN TARİHİ VE SAYISI



Gazete ilanı ............ Gazetesi ..../..../199...-1220



Belediye ilanı ............ Belediyesi ..../.../199....-1110







KOMİSYON BAŞKANI: ÜYE: ÜYE: ÜYE:

Adı Soyadı: ………………………. ………. ……… …………



Esas Görevi: ……………………….. ………. ……… ………….



İmzası :………………………… ……….. ………. …....……..







UYGUNDUR

....../..../199...

………………….

İTA AMİRİ































(EK:7)



TEKLİF MEKTUBU



İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA



...../...../199... gününde eksiltmesi yapılacak olan (59.670.000)TL (Elli dokuz milyon altı yüz yetmiş bin ) TL .Tahmini bedeli ………………………….. Endüstri Meslek Lisesi Kuru Gıda Malzemesi işine ait İhale Şartnamesi ve buna bağlı sözleşme tasarısı, Şartnameler, Birim Fiyat Cetveli, Birim Fiyat Tarifeleri vesair bütün evrakları okudum ve kabul ettim.



Mezkur işin birim fiyatları esaslarıyla aynen ve fenni ve sair bütün şartlarına uygun olarak, birim fiyatlarının her birine ayrı ayrı ve tümüne şamil olmak üzere %10,5 (yüzde on virgül beş) indirimle yapmayı kabul ve taahhüt ederim.





ADRES: Tevfik SARI TARİH, PUL,

Silifke Cad.No:3/1 İMZA




EK-8)

SIRA NUMARALARI ALINDI TUTANAĞI





SIRA NO


TEKLİFTE BULUNAN KİŞİNİN ADI VE SOYADI


TEKLİFİN

SAATİ


ALINIŞ

TARİHİ
TEKLİFİ VERENİN İMZASI

1
Tevfik SARI
13.00
02/08/1993


2
Mahmut ÇOLAK
13.10
02/08/1993


3
Hasan OĞUZ
13.10
02/08/1993


4
Kamil ŞEN
13.20
02/08/1993


5
Mehmet AY
13.25
02/08/1993


6
İbrahim KIRDÖK
13.30
02/08/1993


7
Mustafa CİVELEK
13.45
02/08/1993





………………….. Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünün ..../.../199.. tarih ve.......... Sayılı onaylarıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanun'unun (35). Maddesinin (a) Fıkrası gereğince KAPALI teklif usulü ile ihaleye çıkarılan KURU GIDA Malzemesinin, satın alınması ile ilgili olarak ..../..../199... tarihinde toplanan ihale komisyonumuza, tekliflerin açılma zamanı olan saat 14.00 ‘a kadar (7) (yedi) adet teklif verildiğine dair iş bu tutanak tarafımızdan tanzim ve imza edilmiştir.



...../..../199...

İHALE KOM. BŞK. ÜYE ÜYE

…………………….. ………………………… ……………………..

Müdür Başyardımcısı Mal Müdürlüğü Şefi Döner Sermaye Saymanı



UYGUNDUR

...../..../199...

………………….

İTA AMİRİ







(EK-9)

SAAT AYAR TUTANAĞI



…………… Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün..../...../199.. tarih ve......... sayılı onayıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanun'unun (35) maddesinin (a) bendi gereğince KAPALI teklif usulü ile ihaleye çıkarılan KURU GIDA Malzemesinin satın alınması ile ilgili kurulan komisyonumuz ..../..../199.. tarihinde saat ......... eksiksiz olarak toplandı.



Tekliflerin açılma zamanı (TRT) İdaresinin saat ayarı esas alınarak saat 14.00 olarak tespit edildi.



İş bu tutanak tarafımızdan tanzim ve imza edilmiştir. ..../...../199....



KOMİSYON BAŞKANI: ÜYE: ÜYE: ÜYE:



Adı Soyadı: ……………………… ………………… ……………… …………….

Esas Görevi: ……………………… ………………… ……………… …………….

İmzası : ……………………… ………………… ……………… ……………..



UYGUNDUR

...../...../199...

………………….

İTA AMİRİ




(EK-10)



İÇ ZARFLARIN AÇILMA TUTANAĞI



ALINDI NO
İSİMLERİ
ADRESLERİ
TEKLİF ETTİĞİ FİYATLAR

1
Tevfık Sarı
Silifke Cad.No:3/1 Erdemli
%10.5 %(On Virgül Beş)

2
Mahmut Çolak
Atatürk Cad.No:2/1 Erdemli
%5 %(Beş)

3
Hasan Oğuz
Kamilşen Cad.No:3/2 Erdemli
%10 %(On)

4
Kamil Şen
Türbe Cad.No:12/1 Erdemli
%8 %(Sekiz)

5
Mehmet Ay
Yeni Çarşı No:17/1 Erdemli
%9 %(Dokuz)


Makamın ..../..../199.. tarih ve .......... Sayılı olurları ile satın alınması onaylanan malzemelerin ihalesi için Komisyonumuza teklifte bulunan isteklilerden istenilen belgeleri ve geçici teminatını tam olarak vermiş olan (beş) isteklinin teklif ettikleri fiyatlar yukarıda belirtilmiş olup iş bu tutanak tarafımızdan tanzim ve imza edilmiştir. ...../...../199...



KOMİSYON BAŞKANI: ÜYE: ÜYE:

Adı Soyadı: ………………………… ……………………… …………………………

Esas Görevi: Md. Başyardımcısı Mal Md.Şefi Döner Sermaye Say.

İmzası : ………………………. ………….………….. …………………………

UYGUNDUR

....../...../199..

………………….

OKUL MÜDÜRÜ

İTA AMİRİ







(EK-11)

İHALE KOMİSYONU KARARI

Karar Tarihi : ..../..../199...

Karar No :1

Makamın aşağıda belirtilen olurları ile satın alınması onaylanan malzemelerin ihalesi için komisyonumuz ...../..../199.. tarihinde saat 14.00 de Endüstri Meslek Lisesi Komisyon odasında toplandı. İhale işlem dosyası incelenerek ihale hazırlığının aşağıda özetlendiği şekilde ve noksansız olarak yapıldığı tespit edildi.



Onay Belgesinin Tarih ve Sayısı : .../...../199.-..............

İhalede Uygulanan Usul : Kapalı Teklif

Duyuruların Ne şekilde,Nerede ve : Ufuk Gazetesi Ve Erdemli Belediyesi

Hangi Tarihte Yapıldığı : ..../..../199....

Yapılacak İşin/ Satın Alınacak

Malzemenin Niteliği Cinsi ve Miktarı : Kuru Gıda Malzemesi

Malzemenin Tahmin Edilen Bedeli : 59.670.000

Ödeme Saymanlığı ve Yılları :.................. Mal Müdürlüğü 199....

İhaleye Katılan Firma Sayısı : Yedi



Teklifleri Değerlendirilen Firmaların ;

İsimleri
Adresleri
Teklif Ettikleri Fiyatlar

Tevfık Sarı
Silifke Cad.No:3/1 Erdemli
%10.5 %(On Virgül Beş)

Mahmut Çolak
Atatürk Cad.No:2/1 Erdemli
%5 %(Beş)

Hasan Oğuz
Kamilşen Cad.No:3/2 Erdemli
%10 %(On)

Kamil Şen
Türbe Cad.No:12/1 Erdemli
%8 %(Sekiz)

Mehmet Ay
Yeni Çarşı No:17/1 Erdemli
%9 %(Dokuz)




Teklifleri Değerlendirilmeyen Firmaların;

İsimleri
Adresleri
Teklif Değerlendirmeme Nedeni

Ibrahim Kırdök
Silifke Cad.No:3/1 Erdemli
Geçici Teminat Vermediğinden

Mustafa Civelek
Yeni Çarşı No:15 Erdemli
Ticaret Odası Belgesi Eksik


İhale Yapılan Firmanın;

İsmi
Adresi
Teklif Ettiği Fiyat

Tevfik Sarı
Silifke Cad.No:3/1 Erdemli
%10.5 %(on virgül beş)




İhalenin Yapılış Gerekçesi : Teklif edilen bedellerden tercihe layık görülen bedel olduğundan

İhale bedeli :53.404.000 TL

İhale yapılmamış ise nedeni:

Yukarıda belirtilen gerekçelerle;

İhalenin yapılmasına ve ita amirinin onayına sunulmasına komisyonumuzca oy birliği ile 2/08/1993 Tarihinde karar verildi.



KOMİSYON BAŞKANI: ÜYE: ÜYE:



Adı Soyadı:………………………… ……………… ………………………

Esas Görevi:Md. Başyardımcısı Mal Md.Şefi Döner Sermaye Say.

İmzası :……………………….. ………….…… ……….……………..



UYGUNDUR

..../...../199...

………………….

İTA AMİRİ

EKLERİ:(X)

(X) Bu bölüme; Zarf Açma Tutanağı, Teklif Değerlendirme Tutanağı, Uygun Bedel tespit Tutanağı, Puanlama Cetveli v.b. İhale kararı eki olan belgeler yazılacaktır.





(EK:12)

İHALE KARARININ TEBLİĞİ





T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

.............................ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ



Sayı :

Konu :İhale



Sayın:

Tefik SARI

Silifke Cad.3/1 ERDEMLİ



İşin Nevi : Kuru Gıda Alımı

İsin Niteliği : Muhtelif Gıda Malzemesi

İsin Miktarı : 7140 kg

Proje Miktarı : ___________

Tahmini veya Kesif Bedeli : 59.567.000.TL

Geçici Teminat Tutarı : 1.800.000 TL

Kat’i Teminat Tutarı 3.204.000 TL





Kuru Gıda Malzemesi Satın alınması ile ilgili ..../.../199...tarihinde saat 14 00 de Kapalı Teklif Usulüyle ile yapılan ihalede teklifte bulunmuş olduğunuz (%10,5) (yüzde On virgül beş) teklif ihale Komisyonunca uygun olarak görülmüş ve ihale uhdenizde kalmıştır.



Kuru Gıda Malzemesi Satın alınması işine ait olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanun'unun 54. Maddesi gereğince kesin teminatınızı yatırmak ve aynı Kanunun 53. Maddesi gereğince SÖZLEŞME yapmak üzere .../..../199.. tarihine kadar Müdürlüğümüze başvurmanızı önemle rica ederim.







………………….

OKUL MÜDÜRÜ































EK (13)

T.C

……………. VALİLİĞİ

…………… ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ



.../.../19...



TEKLİF MEKTUBU:

SAYIN:...............................................



................................................

........................

Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan emtia 2886 Sayılı Kanun'un 51/a maddesine göre satın alınacaktır. Satın alınacak emtiayı hangi fiyatla verebileceğinize dair teklifinizi .../.../19...tarih ve saat ............ kadar bildirmenizi rica ederim.



…………………..

Okul Müdürü



SIRA No: CİNSİ : NİTELİĞİ : MİKTARI : TEKLİF FİYATI: TUTARI:



1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.




Kaşe,Tarih ve imza

Not: 1-Teklif fiyatında K.D.V. hariç olacaktır.

2-Teklife kaşe ve imza konulacak ve …….TL. damga pulu yapıştırılacak.

3-Emtianın teslimi ...../.../19... tarihine kadar okul ambarına yapılacaktır.

4-Her türlü damga vergisi satıcıya aittir.

5-Teklifteki özelliğe haiz olmayan malzemeler iade edilir.

6-Teklif mektubunun süresi içerisinde teslim edilmesi gerekir,

aksi halde teklif geçersizdir.

7-Teklif mektubunda silinti kazıntı ve düzeltme yapılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder