23 Ekim 2011 Pazar

Avrupa Bankaları E-ticaret Birlikleri Kuruyorlar

Avrupa Bankaları E-ticaret Birlikleri Kuruyorlar


Bir çok Avrupa bankası elektronik bankacılık ve işletmeden işletmeye elektronik ticaret alanlarında kablosuz iletişim firmaları, smart kart şirketleri, havayolları ve elektrik-gaz-su firmaları ile ortaklıklar kurarak elektronik ticaret servislerini geliştirmeye çalışıyorlar.

İtalyan Banca Intesa, müşterilerinin kendileriyle yeni tüm yöntemlerle iletişim kurabilmeleri için Vodafone'un iştiraki Omnitel ile kablosuz bankacılık alanında ortaklık yapmak üzere görüştüklerini belirtiyor. Diğer taraftan Telecom İtalya Mobile ise ek finansal gelir yaratmak için finansal kuruluşlarla ortaklık kurma arayışında. Telecom İtalya Mobile yaptığı açıklamada bir internet bankası olan Fineco ile elektronik ticaret alanında işbirliği için görüştüklerini ve bu durumun şirketin bankaların yerini alma değil onlarla birlikte çalışma istediğinin bir kanıtı olduğunu bildirdi. Omnitel, Banca Intesa ile görüşmeler başlamadan önce bankacılık alanında işbirliği yapabilecekleri kurumları ve stratejilerini oluşturmak için ayrı bir bölüm kurmuştu.

İskandinavya'da Finlandiyalı telekomünikasyon şirketi Sonera bir çok banka ile çalışırken İsveçli Europolitan (Vodafone iştiraki) seçenekleri gözden geçiriyor.

B2B alanında Fransız bankası Banques Populaires, smart kart firması Gemplus ve kredi sigorta şirketi Coface ile kurduğu ortaklık yardımıyla elektronik ortamda tedarik ve elektronik fatura ibraz ve tahsilatı alanlarında güvenilir 3. Parti olarak servis vermeyi amaçlıyor. Anlaşmaya göre Gemplus işlemlerde kimliklerin kanıtlanması ve doğrulanması ihtiyacını giderecek. İspanyol bankası BBVA Telefonica , Iberia Havayolları ve enerji şirketi Repsol-YF ile bir elektronik tedarik pazarı oluşturuyor. Ortaklığın bir süre sonra Latin Amerika'ya da girmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder